Yenilikçi sigortacılık ürün ve hizmetleri sunarak sürdürülebilir büyümeye hizmet eden Unico Sigorta, müşteri deneyimini iyileştirmek adına yenilikçi dijital çözümler sunmaya devam ediyor. Unico Sigorta, bu kapsamda müşterilerine 7/24 kesintisiz hizmet vermek amacıyla web sitesi unicosigorta.com.tr’de ve kurumsal WhatsApp hattında (0850 222 28 00) ULAŞ adlı dijital asistan uygulamasını kullanıcılarının hizmetine sundu.

Hayata geçirilen dijital asistan hizmeti; sigorta ürün bilgileri, hasar dosya ve eksper bilgileri ile en yakın Unico acente ve anlaşmalı servis bilgisi vermenin yanı sıra kasko hasar onarımlarında ayrıcalıklı hizmetler sunan Unico Sigorta Servis Plus hizmeti ve hasar başvuru süreçleri hakkında da bilgilendirme yaparak birçok konuda site ziyaretçilerini yönlendiriyor.

Quick Sigorta’dan Cumhuriyet Coşkusuna Çifte Kutlama Quick Sigorta’dan Cumhuriyet Coşkusuna Çifte Kutlama

Başlıksız 4

Teknolojiyi sigortacılığın ve sunulan hizmetlerin merkezine konumlandırmaya devam ettiklerini belirten Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Birol Balık, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Unico Sigorta olarak, müşterilerimizin beklentilerini karşılamak adına sürekli gelişim göstermeyi hedefliyoruz. Bu amaç doğrultusunda geliştirdiğimiz dijital asistan uygulamamız ULAŞ sayesinde müşterilerimiz artık web sitemizden giriş yaparak birçok hizmetimizden daha hızlı ve kolayca faydalanabilecek. Müşteri deneyimini iyileştirmek adına ULAŞ’a gelen tüm talepleri günlük olarak takip ediyoruz. Müşteri davranışlarını gözlemleyerek, gelen talepler doğrultusunda uygulamamızı eğitiyor ve geliştiriyoruz. Dijital asistan uygulamamız üzerinden gerçek kişi ile görüşme talebinde bulunan müşterilerimizi ise çağrı merkezi temsilcilerimiz arayarak hizmet veriyor.”

ULAŞ’a gelen soruların yapay zekâ desteği ile ilişkili cevap konularına yönlendirme oranının son 1 ay için %75 olarak gerçekleştiğini belirten Birol Balık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kısa vadede canlı destek hizmetini devreye almayı, orta vadede de hasar ihbarı, dosya sorgulama, anlaşmalı servis sorgulama, acente sorgulama gibi süreçleri web servis entegrasyonları aracılığıyla soru cevap ile bot üzerinden gerçekleştirmeyi planlıyoruz. İlerleyen süreçte ChatGPT gibi doğrudan yapay zekâ desteği ile kendi kendine öğrenebilen bir yapı geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda, makine öğrenimi süreçlerini inceleyip, ilgili firmalarla görüşmeler yaparak piyasadaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz.”