Sağlık hizmetleri maliyetlerindeki artış, kronik hastalıkların yaygınlaşması ve ameliyatlar ile kazaların artması, sağlık sigortasına olan talebi artıran başlıca faktörler arasında yer alıyor.

Kanser ve diyabet gibi kronik hastalıkların yükü de sigorta benimsenmesini artırıyor. ABD Ulusal Biyoteknoloji Bilgi Merkezi’nin (NCBI) bir raporuna göre, yalnızca Hindistan’da 2022 yılında yaklaşık 1,5 milyon yeni kanser vakası tespit edilirken, her dokuz kişiden birinin yaşamı boyunca kansere yakalanacağı öngörülüyor. Yaşlı nüfusun artışı ve buna bağlı olarak hastalık riskinin yükselmesi de pazarın büyümesini destekleyen unsurlar arasında.

ABD, Almanya ve Japonya gibi gelişmiş pazarlarda sağlık sigortası güçlü bir büyüme gösterirken, Hindistan ve Brezilya gibi gelişmekte olan ekonomilerde sigorta penetrasyonu düşük seviyede kalıyor.

Sigorta ürünlerine erişimin sınırlı olması ve poliçe faydalarına yönelik farkındalığın düşük olması, bu açığın temel nedenleri arasında gösteriliyor. 2022 yılında BMJ Global Health tarafından yayımlanan bir makaleye göre, düşük gelirli ülkelerde sağlık sigortası kapsamı yalnızca %7,9 iken, alt-orta gelirli ülkelerde bu oran %27,3 seviyesinde bulunuyor.

Bununla birlikte, sigorta şirketleri özellikle Güneydoğu Asya ve diğer gelişmekte olan bölgelerde yeni müşteriler çekmek için giderek daha fazla kişiye özel poliçeler sunmaya başlıyor.

Aksigorta’da Yönetim Kurulu Başkanlığında yeni dönem! Aksigorta’da Yönetim Kurulu Başkanlığında yeni dönem!

Dijitalleşmenin hız kazanması, akıllı telefon ve internet kullanımının yaygınlaşması, sigorta şirketlerine erişimlerini genişletme konusunda yeni fırsatlar sunuyor.