Technavio'nun raporuna göre, Japonya'da yaşlanan nüfus, uzun vadeli bakım sigortasına olan talebi önemli ölçüde artırıyor. 2024-2029 yılları arasında Japonya sigorta pazarının yaklaşık 46,7 milyar dolar büyümesi bekleniyor ve yıllık bileşik büyüme oranı (CAGR) %3 seviyesinde olacak. Yaşlanan nüfusun sağlık ve uzun vadeli bakım sigortasına olan ihtiyacı giderek artıyor.

Doktor Mehmet Öz, ABD’nin sağlık sigorta bütçesini yönetecek Doktor Mehmet Öz, ABD’nin sağlık sigorta bütçesini yönetecek

2023 itibarıyla Japonya'da 65 yaş ve üzeri nüfus oranı %30'u aşarken, hayat sigortası penetrasyonu %90'a yaklaşmış durumda. Birçok şirket, çalışanlarına yan hak olarak hayat sigortası sunuyor. Japon sigorta pazarı, hayat sigortası ve hayat dışı sigorta sektörlerini kapsıyor; bu sektörler arasında ölüm riski, motorlu taşıt, mülk ve sağlık sigortaları bulunuyor.

Dünya Bankası'nın LIC (Life Insurance Corporation) girişimi, sigorta poliçelerine daha kolay erişim sağlamak için dijital saklama çözümlerini teşvik ediyor. Aynı zamanda, IoT (Nesnelerin İnterneti) ve InsurTech (Sigorta Teknolojisi) alanlarındaki yenilikler, tıbbi masraflar, seyahat sigortası ve diş tedavileri gibi alanlarda yeni çözümler sunuyor. Ancak dijital dönüşüm, siber suç risklerini de beraberinde getiriyor. Hacker saldırıları, yazılım ihlalleri ve veri sızıntıları, sigorta sektöründeki hassas müşteri bilgilerini tehdit edebilecek önemli güvenlik sorunlarına yol açabiliyor.