Basın sponsoru olduğumuz Uluslararası Sigorta Fuarı Ve Kongresi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Düzenli, ilk defa gerçekleşecek olan fuarla ilgili merak edilenleri yanıtladı.
İbrahim Bey, fuarla ilgili sorularıma geçmeden sizlerden önce bir sektör değerlendirmesi alalım istiyorum. Pandemiyle geçen ve aşılanmaya rağmen hala yüksek vakaların yaşandığı 2021 yılı sadece pandemi gölgesinde değil ayrıca döviz kurlarında yaşanan değişikliklerle birlikte ekonomik sorunların da gündem de olduğu bir yıl oldu. Peki, sizler açısından yıl nasıl geçti?
Öncelikle bütün sigorta sektörüne sağlık diliyorum. Sağlık yönünden sıkıntılı dönemdeyiz. Biz diğer sektörlere göre biraz daha evlerden çalışabildik. Ekonomi bizi daha çok etkiledi. Ciddi bir gelir kaybı yaşadı acentacı arkadaşlarımız. Personel çıkarımları oldu. Trafik sigortası en önemli sigorta haline geldi ve poliçeler çok dip fiyatlardan satıldı. Sıkıntılarımız fazla. Bizim olmasa olmazımız acenteler. Sigorta sektörü kocaman bir aile. Hepimiz bu işin tarafıyız. Birimiz etkilenirse hepimiz etkileniriz. Gelecek için çok umutluyum. Yeni nesilden de aynı şekilde. Emin adımlarla devam ediyoruz.
“Sektör bize çok destek verdi! Harika bir uyum ve işbirliği ile yola çıktık”
Yavaştan fuardan bahsedelim istiyorum. 3-5 Mart tarihlerinde ilk kez gerçekleştirilecek olan fuarın oluşum süreci nasıl oldu? Ve böyle büyük bir organizasyonun ortaya çıkmasında kimler rol oynuyor?
Almanya’daki sigorta fuarlarından çok etkilendim. Acenteci arkadaşlarımızın vizyonu ve geleceğe yatırımı anlamında çok önemli bu fuarlar. Yeni nesil sigortacılık için de. Bu fuarla ilgili hep düşüncelerim vardı. HDI Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu ile ilk önce konuştum ve beni destekledi. Manevi güç oldu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Sigorta Birliği (TSB) ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) işbirliği ile yola çıktık.
6 Temmuz’ da resmi başvuruyu yaptık. Bütün arkadaşlarımızı tabii ki oraya götürmek mümkün değil. O yüzden bu fuarları biz kendimiz düzenleyelim istedik. Sigorta sektörünün önde gelen isimleriyle birlikte hep beraber böyle bir oluşum için kolları sıvadık. 8 tane üniversitenin sigorta bölümündeki hocalarını yanımıza aldık. Çalışmaları teknik ve akademik konuları belirledik. Öncelikle sigorta şirketlerini orada görmek istedik.Ç ünkü bütün sektör birbirine bağlı. Hepsi sahip çıktı sağ olsunlar. Hepimizin sorumluluğu bu. Sektörü etkin ve güçlü kılmak hepimizin elinde. Ben olmasam da proje devam eder. Biz bu işin hamallığını yaptık, çok emek verdik.
Fuarın amacı; Yeni nesil sigortacılığın önünü açmak
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Sigorta Birliği (TSB) ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) işbirliği ile gerçekleştirilecek organizasyonun amaçlarını da izleyenlerimiz için aktarabilir misiniz?
Sigorta sektörünün bütün profesyonellerini bir araya getirmek istiyoruz. Fuarımızın amacı, birlik olup fikir alışverişi sağlamak. Diğer bir önemli kısım ise yeni nesil sigortacılığın önünü açmak. Teknolojiyi daha çok konuşmak, kısacası acentelerin dijitalleşmesi diyebiliriz. Bu konuda vizyon açılması çok önemli.
“3 Mart 10:30’da açılışımız gerçekleşecek”
Organizasyon kaç gün sürecek, nasıl bir işleyiş gerçekleşecek? Program detaylarını da izleyenlerimize aktaralım.
3-5 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan organizasyonda, 2 Mart otele giriş, 6 Mart ise çıkış olarak planlandı. Yoğun bir organizasyon var, 3 Mart saat 10:30’da açılışımız var. Konuşmalar yapılacak. TOBB Başkanı ve Hazine ve Maliye Başkanımızın olacağı bir açılış planladık. Milli Reasürans’ın sponsor olduğu Sigorta Zaman Tüneli olacak bu çok değerli. Biz fuardaa 3 ana tema belirledik. Birincisi iklim değişikliği paneli, var ikincisi dijital sigortacılık olarak belirledik. Üçüncü gün ise finansal sigortalar konuşulacak. Diğer konuları paralel oturumları olarak düzenledik. Acente ve brokerlarların sorunlarını konuşacağız. Sigorta eksperlerinin Avrupa ve Türkiye uygulamalarını konuşacağız. Birikimli ve birikimsiz hayat sigortaları bireysel emeklilik buradaki sıkıntılarımız nelerdir bunların cevaplarını bulacağız. Ve son olarak sağlık sigortalarını konuşacağız. Pandemiyle birlikte sağlık sigortasının değeri arttı.
“3 bin 500 civarı ziyaretçimizin olacağını ön görüyoruz”
Peki İbrahim Bey, fuarı takip etmek/katılım sağlamak isteyenler nasıl bir yol izlemesi gerekiyor? Muhakkak katılım sağlamak isteyenler olacaktır, izleyenlerimize buradan bir yol haritası çizelim isterim.
Bütün tarafların sosyal medya hesaplarından ve web sitemizden başvuru yapmaları gerekiyor. Fuar web sitesinden programları gün saat ve salonları takip edebilirler. 4 gece konaklama var ve alternatif konaklamalar var. 2 bin 950 TL ve değişen fiyatlarımız var. Tekrar söylüyorum burayı etkin ve güçlü kılmak bizim elimizde. Ziyaretçi olarak dahi gelmeleri bizim yararımıza olur. Her yıl yapılmasını sağlamak çok önemli. 3 bin 3 bin 500 arası ziyaretçimizin olacağını öngörüyoruz.