SEKTÖR

Millî Reasürans, Kuzey Kıbrıs’ta sigorta sektörünü buluşturdu

Millî Reasürans Kıbrıs Semineri’nin 12’ncisi, 22 Nisan tarihinde Lord’s Palace Hotel’de yoğun katılımla gerçekleştirildi. Seminerde sigorta sektöründeki güncel gelişmeler, sigortacılıkta yapay zeka, dijitalleşme ve sektörel beklentiler detaylı şekilde ele alınırken günümüzde önemli bir konu başlığı olan iklim riskleri ve sürdürülebilirlik konularına da değinildi.

Millî Reasürans tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kıbrıs Semineri’nin 12’ncisi, 22 Nisan 2025 tarihinde Lord’s Palace Hotel’de yoğun katılımla gerçekleştirildi. Bu yılın teması ise “Dünya Sigorta Piyasalarında 2025 Yılı Fırsat ve Tehditleri” oldu. Seminere KKTC sigorta sektörünün önde gelen temsilcileri büyük ilgi gösterdi. KKTC Para, Kambiyo ve İnkişaf Sandığı İşleri Dairesi Müdürü Gürsel Gürbüz ile KKTC Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Başkanı Börte Kağan Barlasoğlu da etkinliğe katılım sağlayan önemli isimler arasında yer aldı. 

GELENEKSELLEŞEN SEMİNERE YOĞUN KATILIM GÖSTERİLDİ

Millî Reasürans Genel Müdürü Fikret Utku Özdemir ve Genel Müdür Yardımcısı Kaan Acun, Yurt İçi Trete Kabulleri Grup Müdürü Seda Orman Küçükçirkin, Yönetmeni Serenay Tümsavaş ve ekibinden Cansu Amcaoğlu, İhtiyari Kabuller Grup Müdürü Asude Temelli ile Hayat ve Sağlık Müdürlüğü Yönetmeni Çağlar Aktaş’ın katılım sağladığı programda Kuzey Kıbrıslı sigorta şirketleri ile yıllar süren işbirlikleri pekiştirilirken, gelecekte yapılması planlanan işbirlikleri de görüşüldü. Sektörde faaliyet gösteren 37 farklı sigorta şirketinden yaklaşık 150 kişi seminerde yer aldı.

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ REKTÖR YARDIMCISI PROF. DR. ERDEM KIRKBEŞOĞLU SUNUM YAPTI

Seminerin ana oturum konuşmacısı, sigortacılık alanında Türkiye’nin ilk profesörü unvanını alan Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdem Kırkbeşoğlu oldu. “Dünya Sigorta Piyasalarında 2025 Yılı Fırsat ve Tehditleri” başlıklı sunumuyla, küresel sigortacılık trendlerini ve Türkiye’nin bu bağlamdaki konumunu analiz eden Kırkbeşoğlu, katılımcılara vizyoner bakış açıları sundu.