Venedik'in San Marco Meydanı'ndaki Procuratie Vecchie, David Chipperfield Architects Milan tarafından yürütülen kapsamlı bir beş yıllık restorasyon çalışmasının ardından halka açıldı. 500 yıllık bina, sosyal amaçlı küresel bir merkez haline gelecek. Meydanın kuzey tarafı boyunca uzanan ve Generali'nin girişimi olan bina, zor koşullarda yaşayan insanların potansiyellerini açığa çıkarmayı, böylece ailelerinin ve topluluklarının yaşam koşullarını iyileştirebilmelerini amaçlayan The Human Safety Net’e ev sahipliği yapacak.
Açılışla ilgili Generali Group CEO'su Philippe Donnet şunları söyledi: "Procuratie Vecchie'nin yeniden açılması hem yerel hem de uluslararası topluluklar için tarihi bir anı temsil ediyor. 500 yıl sonra, bu dünyaca ünlü simgesel bina hala Procurators'ın asıl misyonunun bir parçasını yansıtıyor: ‘en çok ihtiyaç sahibi olan insanlara yardım etmek'. The Human Safety Net’in evi, günümüz dünyasının önemli sosyal zorluklarının üstesinden gelmek için fikir alışverişinde bulunmak, diyaloglar kurmak ve ziyaretçilere savunmasız koşullarda yaşayan insanların durumunu yansıtmak ve harekete geçmelerini sağlamak adına ilham verecek bir yer olacak. Bina, aynı zamanda Venedik'i sürdürülebilirliğin dünya başkenti yapma projesini de tam olarak destekleyen herkese açık bir alan. Geçen yıl Generali'nin 190. yıl dönümü için başlayan ve şimdi ise Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ile ortaklığımızın duyurulmasıyla birlikte daha da özel hale gelen kutlamaları sonuçlandırmanın daha iyi bir yolu olamazdı. Grubumuzu tarihindeki bu önemli dönüm noktasına ulaşmayı mümkün kılan herkese teşekkür ederim.”
Meydanın kuzey tarafı boyunca uzanan 500 yılı aşkın bir süredir halka açılan bina, Generali'nin girişimi olan, zor koşullarda yaşayan insanların potansiyellerini açığa çıkarmayı, böylece ailelerinin ve topluluklarının yaşam koşullarını iyileştirebilmelerini amaçlayan The Human Safety Net’e ev sahipliği yapacak. Üçüncü katta Dialogue Social Enterprise şirketine Orna Cohen'in küratörlüğünü yaptığı ‘A World of Potential' (Potansiyel Dünyası) sergisi yer alıyor. Sergi, ziyaretçilerine The Human Safety Net'in kişiselleştirilmiş bir deneyimini, amacını ve Türkiye’nin de içinde bulunduğu 23 ülkedeki dezavantajlı insanlarla çalışmasını sunuyor. Sergi, ziyaretçilerin kendi karakter güçlerini keşfederek kişisel potansiyelleriyle bağlantı kurmalarına yardımcı olurken, aynı zamanda çevrelerindeki insanlarda en iyi nitelikleri görmelerini sağlıyor.
Binanın diğer ucunda yer alan salon, özünde sürdürülebilirlik hedefleri olan uluslararası sempozyumlara, kongrelere ve etkinliklere ev sahipliği yapan son teknoloji ürünü yeni bir oditoryum. Bu oditoryum, The Human Safety Net'in üzerinde çalıştığı konularla (Türkiye’deki sosyal sorumluluk süreçlerimizde destek verdiğimiz AÇEV’de olduğu gibi erken çocukluk gelişimi, ebeveynlik, sosyal etki, kapsayıcılık ve sosyal girişimcilik) ilgili küresel konuşmaları güçlendirmenin bir yolu olacak.