Sigorta sektörünün yenilikçi yüzü VHV Sigorta operasyonel işlemlerinde önemli bir teknolojik yeniliğe imza attı. Şirket, hasar, hukuk ve rücu işlemlerini daha teknolojik bir altyapıya kavuşturmasına imkân tanıyan programları uygulamaya aldı. Yeni yatırımla birlikte şirketin tüm hasar süreçleri daha teknolojik ve kullanıcı dostu hale getirildi.
VHV Türkiye Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı (COO) Mahir Çipil, Hasar, Hukuk ve Rücu Modülünü sektördeki en güncel teknoloji ile modernize ettiklerini belirterek, "Yeni yazılımlarla birlikte şirketimizin geleceğe dair stratejik planları ve yapılanması doğrultusunda; hasar, hukuk ve rücu iş süreçlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi sağlanmış olacak. Ayrıca şirketimizin dijital dönüşüm hedefi kapsamında hasar işlemlerinde fiziki evrak takibi sonlandırılacak. Süreçlerimizin daha hızlı ve etkin hale gelmesini sağlayacak bu teknolojik yatırımımız ile hem verimliliğimizi hem de daha etkin yönetilecek süreçlerimizle müşterilerimizin memnuniyetini artırmayı hedefliyoruz. Öte yandan diğer iş birimleri ile olan veri akışını daha verimli kılarak, iş ortaklarımız ile olan süreçlerimizin takibini daha etkin hale getirmiş olacağız. " dedi.
"Hasardan ödemeye kadar her süreç optimize edildi"
VHV Sigorta Hasardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nazmi Sedat Özatalay ise, "Hasar ihbarından, ilgili dosyanın ödeme aşamasına kadar geçen uçtan uca süreç teknolojik olarak geliştirilirken, eksper raporları ile birlikte diğer iş ortaklarımızdan şirketimize iletilen tüm bilgi ve belgeler ilgili dosyasında dijital ortamda depolanır ve görüntülenebilir hale geldi. Ayrıca, dosya ve ödeme süreçleri de otomatik hale getirilerek şirketimizin geleceğe dair stratejilerine ve uzaktan çalışma süreçlerine uygun onay süreçleri yaratıldı. Bu VHV Sigorta olarak başlattığımız Operasyonel Mükemmellik çalışmamız kapsamında ekip arkadaşlarımın emekleri sayesinde başardığımız büyük bir adımdır" diye konuştu.
Hukuk programı ile, şirketin tüm dava süreçleri sistem üzerinden takip edilerek daha önceden yürütülen manuel çalışma ortamı tamamen ortadan kaldırıldığına dikkat çeken Özatalay sözlerini şöyle sürdürdü: "Söz konusu program aynı zamanda iş ortağımız olan avukatların da işlemler yapabileceği kullanıcı dostu bir süreç ortaya koyacak. Rücu programı ile ise özellikle Sigorta Bilgi Merkezi (SBM) Rücu entegrasyonu süreçlerine tam katılım sağlanabilecek, tüm rücu süreçleri gerek 3. şahıslara yapılan, gerekse sigorta şirketlerine yapılan talepler açısından tam otomatize bir şekilde yürütülebilecek.