Bitkisel Üretim Temel Eğitim Programı Mersin’de açıldı
Tarım Sigortaları Havuzu Eksperlerini yetiştirmek üzere düzenlenen Tarım Sigortaları Havuzu Eksperliği Bitkisel Üretim Temel Eğitim Programı, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müd...
Tarım Sigortaları Havuzu Eksperlerini yetiştirmek üzere düzenlenen Tarım Sigortaları Havuzu Eksperliği Bitkisel Üretim Temel Eğitim Programı, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde başladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, SEDDK ve TARSİM iş birliğiyle Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi‘nde yer alacak Tarım Sigortaları Havuzu Eksperlerini yetiştirmek için düzenlenen Tarım Sigortaları Havuzu Eksperliği Bitkisel Üretim Temel Eğitim Programı, 22 Kasım tarihinde, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde açıldı. Program, 22 Kasım ve 15 Ocak tarihleri arasında olmak üzere 3 farklı dönemde gerçekleştirilecek.
Eğitim programının açılışına, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Bekir Engürülü, Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Serpil Günal ve beraberindeki heyet ile Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Kamil Özdemir ile Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Sigortacılık Uzmanı Melih Özbulut katıldı.
Eksperler sistemin geleceğinden sorumlu
Açılış konuşmasını yapan Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Serpil Günal, 13 gün sürecek eğitim programı kapsamında, eksperlikte denetim, iş ve meslek etiği, iletişim ve beden dili, genel sigortacılık bilgisi, tarım sigortaları ile ilgili temel hukuki bilgiler, temel ürün çeşitleri için verim ve hasar tespit uygulamaları ve arazide gerçekleştirilecek hasar tespit teknikleri çalışmaları gibi 27 farklı oturumda dersler olacağını belirterek eksper adayları için açıklamalarda bulundu.
Sigortacılık Eğitim Merkezi kısa adıyla SEGEM tarafından gerçekleştirilen Tarım Sigortaları Havuzu Eksperliği Ön Eleme Sınavı için bu yıl Türkiye genelinden toplam 2 bin 86 kişi başvuruda bulunduğuna dikkat çeken Günal, başvurular arasından Bitkisel Üretim Temel Eğitim Programı’na katılmaya hak kazanan eksper adaylarını tebrik ederek “Eksperler, riskleri ve hasarı tam ve doğru tespit ederek; sigortalılar için doğru prim ve tazminat alacakları için doğru hasar oranını belirlemektedir. Bu doğrultuda çok kritik ve zor bir sorumluluk üstlenen eksperler tarafından gerçekleştirilen işlemler de sistemin en temel ve en gerekli operasyonudur. Eksper her şeyden önce, sahip olduğu mesleğin de tanımlayıcı ve belirleyici özelliklerinden birisi olduğu üzere, sigortalı ile sigortacının haklarını korumak ve kamu yararına uygun hareket etmek zorundadır. Manevi tarafı ön plana çıkan bir iş yapacağınızı ve sistemin sürdürülebilirliği ve geleceği açısından büyük sorumluluklar taşıyacağınızı da vurgulamak isterim.” şeklinde konuştu.